Rulada z malinami

Recept

biskvitno testo

  • 80 g moke
  • 80 g sladkorja
  • 5 velika jajca
  • Vaniljev sladkor
  • Pecilni prašek

kremni nadev s breskofko

  • 1,5 dl marscapone
  • 220 g breskove marmelade z koščki (breskofko)
  • 1 breskva (po želji)
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali vaniljev sladkor

Postopek:

Pekač obložimo s peki papirjem, ki naj ob straneh sega 1 centimeter čez pekač. Odrežemo še en kos peki papirja enake velikosti.
  • Moko presejemo skupaj z jedilnim škrobom.
  • V mešalno posodo damo rumenjake,pecilni prašek,vaniljev sladkor in ves sladkor.
  • Sestavine z ročnim električnim mešalnikom dobro umešamo, da dobimo penasto in svetlo zmes. Posodo za nekaj minut postavimo v hladilnik.
  • Pečico segrejemo na 200 °C.
  • Ko se rumenjakova zmes nekoliko ohladi, v mešalni posodi ne prečvrsto stepemo beljake v beljakov sneg. Tega takoj s penovko ali s kuhalnico nežno primešamo rumenjakovi zmesi, izmenoma s presejano moko. Mešamo počasi, od vrha navzdol.
  • Pripravljeno testo nalijemo po pripravljenem pekaču. Previdno in nežno ga enakomerno poravnamo po pekaču, ki ga za 20 minut postavimo v segreto pečico.
  • Pekač vzamemo iz pečice, biskvit pa skupaj s papirjem preložimo na delovno površino. Po 30 sekundah do 1 minute biskvit zvrnemo na drugi list peki papirja. Previdno odlepimo papir, na katerem se je biskvit spekel, pri čemer se bo odlepila tudi tanka biskvitna skorjica.
  • Biskvit ohladimo, nato pa ga namažemo z kremnim nadevom po receptu. Pripravo nadaljujemo po receptu.

Ali ste vedeli?

Pečeno biskvitno testo za rolado ne sme biti trdo, saj ga sicer ne moremo lepo zvijati. Če se nam to vseeno zgodi, še vročega, neposredno iz pečice ovijemo v čisto, vlažno kuhinjsko krpo. Pripravljena biskvitna zmes pred pečenjem ne sme čakati, saj v tem času upada in izgublja potrebno rahlost.